Як вибрати сонячні панелі для домашньої сонячної станції?

Як вибрати сонячні панелі для домашньої сонячної станції?

Купити сонячні панелі, на сьогоднішній день, взагалі не проблема. В Україні, за нескладним пошуком в інтернеті, можна знайти сонячні батареї з усіх куточків світу – Китай, Сполучені Штати  Америки, Європа, які представлені більш ніж 200 брендами. В свою чергу, кожен виробник в товарній лінійці підтримує, як мінімум, дві принципові позиції фотоелектричних панелей – монокристалічні та полікритсалічні. Крім того, сонячні  панелі можуть бути представлені в двох типорозмірах: 996 мм на 1640 мм (потужність таких сонячних батарей становить від 280 до 310 Ват ) та 998 мм на 2010 мм (потужність таких сонячних батарей становить від 370 до 410 Ват ). І це лише початок класифікації, оскільки технологічний прогрес з кожним місяцем робить сонячні батареї більш продуктивними та надійними. З вищесказаного виникає наступне логічне запитання  – як обрати сонячні панелі щоб і служили довго і ціною не “кусалися”.   Наші прості рекомендації

yak vybraty sonyachni batareyi

Якщо розглядати питання вибору сонячних панелей більш широко та далекоглядно, то економія на придбанні обладнання в майбутньому може просто проявитися в істотній втраті  у виробітку всієї  сонячної станції. Як оптимістичний результат просто  збільшиться строк окупності сонячного проекту, а як песимістичний доведеться замінити сонячні батареї на нові.

Корисне відео з теми переваг та недоліків сонячних панелей:

Інша наболіле питання це ціна сонячних батарей. На 99 % комплектуючих до сонячних електростанцій (за виключенням систем кріплень), що продається на українському ринку це імпорт, а тому вартість завжди прив’язана до долара.  В умовах українського Зеленотарифного буму 2019 року далеко не весь імпорт “білий” і відповідає заявлений стандартам.  Можливий варіант уникнути придбання неякісних сонячних панелей, обрати батареї з категорії “Tier 1”.

Що варто розуміти під логотипом “Tier 1”.

Існує декілька “рейтингів Tier”, які використовують подібні дані для класифікації виробників сонячних панелей. Для компаній у сфері інвестиційного аналізу, така інформація визначає “фінансову привабливість” або рівень довіри банківської системи до конкретної компанії-виробника сонячних елементів. Кінцевим споживачем даної інформації є інвестори, що планують інвестувати кошти у середні та великі проекти будівництва сонячних електростанцій. Одним з найавторитетніших світових рейтингів – рейтинг американської компанії, провайдера фінансової інформації – Bloomberg L.P. Для того щоб потрапити в список компанія-виробник панелей повинна виконати доволі складну програму мінімум:

  • володіти власним виробництвом сонячних панелей;
  • мати зареєстровані товарні марки;
  • надати документи по участі в шести різних проектах будівництва сонячних електростанцій потужністю від 1,5 мВт, які фінансувалися протягом останніх двох років в шести різних банківських установах.

Для прикладу рейтинг компанії – Bloomberg L.P. , станом на перший квартал 2019 року:

Bloomberg 2019 Q1

Для кінцевого покупця сонячних панелей даний рейтинг говорить наступне – компанія “п’ятихвилинка” не має жодного шансу попасти в даний перелік, оскільки щоб дотриматися таких високих фінансових вимог  брендовий виробник роками дбає про якість продукції, наукові розробки та досконалість виробництва.

Думка про те, що і в Україні можливо вироблять якісні та дешеві сонячні батареї є взагалі не реальною. Відео як наглядна відповідь – чому так:

Вас цікавить придбання якісних, надійних  та продуктивних сонячних панелей звертайтеся за номером – 0687044115

або завітайте до нашого офісу м.Рівне, вул. Кавказька, 3/оф.410

Меню