Сонячна енергія - помічник фермера. Міф чи реальність?

Сонячна енергія – помічник фермера. Міф чи реальність?

Кількість енергії від сонця, яка щодня досягає Землі, надзвичайно велика. Вся енергія нафти, вугілля та природних газів, що зберігається у світових запасах, відповідає енергії всього 20 сонячних днів. Через це легко зрозуміти, чому фермери України все частіше цікавляться питанням використання сонячної енергії у агросфері.
Агрофотовальтаїка це — використання сонячної енергії для отримання електроенергії в агросекторі. На сьогодні сонячна енергетика широко застосовується у випадках, коли інші джерела енергії є малодоступними. Сільське господарство – один із секторів, який може отримати величезну користь завдяки використанню сонячної енергії.
Застосування сонячних батарей не обмежується лише отриманням електроенергії для продажу по Зеленому тарифу або підігріву води, при правильному використанні енергія від сонця може бути використана для покращення та оптимізації роботи безлічі напрямків в роботі с/г підприємства. Сонячна енергія може використовуватися в сільському господарстві різними способами, заощаджуючи гроші, збільшуючи енергонезалежність та допомагати в збереженні довкілля.

Сонячна енергія скорочує рахунки за електроенергію та опалення ферми

Сонячні електростанції можуть забезпечити освітленням будинки та сараї, будівлі сільськогосподарського призначення: млини, приміщення для зберігання та сушіння продукції і кормів. Молочні ферми, які використовують продовжений світловий день для збільшення надоїв молока, можуть заощадити чималі кошти. Сонячна енергія набагато дешевша, ніж прокладання нових ліній електропередач.

Сонячна потужність контролює систему зрошення

Сонячні системи зрошення дуже надійні та економічно вигідні, вимагають невеликого обслуговування. Їх можна легко розмістити та встановити відповідно до бажаної потреби. Фотовольтаїчні водяні насосні системи є популярними в місцях, де немає існуючих ліній електропередач. Основні насоси працюють безпосередньо, коли світить сонце, забезпечуючи полив коли він найбільше потрібен в спекотні літні місяці.

Сонячне опалення для теплиць

Теплиці за своєю природою є сонячними структурами. Теплиці використовують світло і тепло сонця, а потім утримують тепло всередині споруди, щоб створити сприятливе середовище для росту рослин. Теплиці використовують те, що називають пасивною сонячною енергією. Пасивна сонячна енергія просто використовує природні сили та випромінювання тепла. Правильно встановлені сонячні електростанції допомагають не лише нагрівати і підтримувати задану температуру, а і охолоджувати її в жаркі та спекотні дні завдяки вентиляційним системам, які теж працюють від сонячних панелей. Сонячні теплиці збирають та зберігають сонячну енергію у сонячні дні, завдяки чому можливо утримувати тепло для використання протягом ночі та у похмурі дні.

Портативні сонячні електростанції для роботи систем водопостачання та водовідведення

Пропозиція мати безкоштовну гарячу воду наступних 40-50 років звучить сумнівно? “Безкоштовно” буквально. Так, для встановлення сонячних фотомодулів потрібно вкласти гроші наперед і протягом кількох років отримувати відшкодування початкових витрат. Сонячний нагрівач гарячої води – це далеко не найпростіша початкова інвестиція у відновлювану енергію. Але ж від кількості та якості води залежить зростання не лише агрокультур, які вирощує фермерське домогосподарство. Будь-яка діяльність вимагає достатньої кількості чистої води. Готові автономні сонячні електростанції мають різну потужність, тому вміло впораються з подачею достатнього об’єму води як для поливу полів і садів, так і для тваринництва. Встановлення сонячних батарей спонукає багатьох до організації власної водоочисної станції, яка забезпечить очищеною водою не лише власну ферму.

Датчики на сонячних батареях

Збір важливих даних для оптимального росту чи ефективного поливу є важливою частиною ведення господарства. Під час встановлення датчиків на великій площі, зазвичай не реально забезпечити  централізоване енергопостачання. За допомогою сонячні фотомодулів можливо вирішити дану ситуацію. Використання датчиків, що працюють від енергії, що генеруються сонячними батареями, просто і надійно можуть забезпечити дане питання.

Фотоелектричні батареї (сонячні електричні панелі) для забезпечення роботи електричної огорожі

Дуже часто в місцях розташування тваринницьких ферм відсутнє централізоване енергопостачання. Для безпечного функціонування електропаркану необхідне постійне електроживлення. Останнім часом фермери почали використовувати акумулятори. Але акумуляторні батареї потребують постійного обслуговування і підзарядки. На допомогу прийшла сонячна енергія. За умови установки  фотоелектричної батареї необхідність в заміні чи заряджанні акумуляторних батарей зникла. Для електричної огорожі потрібно всього лише малопотужне джерело живлення, що робить використання подібної огорожі більш практичним. Завдяки невисокій вартості, “сонячна” огорожа швидко стає рентабельним та зручним компонентом ведення господарства.

Зберігання сонячної енергії для подальшого використання

Оскільки сільськогосподарські угіддя завжди страждають від аварійного відключення електроенергії, використання сонячної енергії може виявитися корисним для багатьох галузей. Сучасні енергетичні рішення, що стосуються збереження енергії, дозволяють  сонячну енергію протягом пікових годин сонячної активності, використовуючи акумулятори, і використовувати її пізніше, коли це потрібно.

Сонячна енергія на сторожі врожаю

Основний відсоток сільськогосподарської продукції псується під час зберігання. Дотримання температурних вимог, відповідної вологості та провірення – задача з якою легко порається сонячна станція. Це значно зменшить кількість зіпсованих культур та сприятиме збільшенню доходів фермерів.

Набагато дешевше, ніж інші види палива

На великих фермах використання сонячної енергії призведе до зниження витрат, і, відповідно, до збільшення прибутків. Установка буде дорогою, але після відновлення вкладеної суми використана енергія буде безкоштовною.

Сільське господарство іноді повільно сприймає технологічні вигоди порівняно з іншими галузями. Використовуючи сонячну енергію для енергетичного ведення сільського господарства, сектор сільського господарства доводить, що вони більш готові до технологічного прогресу. Збільшення фермерами використання сонячної енергії для ведення своєї сільськогосподарської діяльності, зростає дослідників забезпечити фермерів більш технологічним обладнанням.

Зелений тариф

З сонячною станцією під зелений тариф ви не лише забезпечите свій будинок та усе домогосподарство екологічною енергією, а також додатково отримаєте унікальну можливість реалізовувати надлишок енергії і отримувати від цього прибуток.

Сонячна електростанція потужністю 30 кВт коштує близько 21500$ тис.дол.. Виробляти така станція буде близько 33 000 кВт на рік, тобто приносити дохід від 5618 тис. дол. на рік. Окупність інвестицій від 4,5 років. Компанія Сонячні Системи займається будівництвом сонячних електростанцій і продажем устаткування для СЕС. Ми оцінимо ваші потреби, підготуємо візуалізацію проекта та забезпечимо реалізацію проекта “під ключ”.

Звертайтесь до нас через форму зворотнього зв’язку на сайті або телефонуйте за вказаними номерами телефону:

068-704-41-15 Анатолій

067-363-02-77 Віталій

Меню