Фактичні показники генерації сонячних електростанцій під «Зелений тариф» за січень 2020 року

Фактичні показники генерації сонячних електростанцій під «Зелений тариф» за січень 2020 року

Температурні рекорди січня 2020 року дають можливість сонячним електростанціям показувати рекордні показники продуктивності.  Підсумовуючи результати роботи сонячних електростанцій за перший місяць 2020 року, ми зібрали інформацію з систем он-лайн моніторингу з більш ніж 80 реалізованих проектів. В таблицю включені дані узагальнених показників 4 СЕС під «Зелений» тариф, розташованих на території Рівненської області.

Tablytsya statystyka za sichen 2020

Інформація отримана з ресурсу Fronius Solar WEB та Huawei SUN 2000.

Cередній показник продуктивності (генерації), за січень 2020 року, з одного кіловата встановленої потужності сонячних батарей становив 26 кВт*год. (в порівнянні з січнем 2019 року 23 кВт*год.).

Описувати фінансову прибутковість сонячної електростанції, в ракурсі продажу е.е. по Зеленому тарифу є недоцільним, оскільки загальні показники генерації в більшості випадків перекривали внутрішнє споживання будинків і лише незначний залишок було спрямовано на продаж.  Нагадаємо, що виплати по Зеленому тарифу здійснюються за різницю між згенерованою та спожитою енергією, чим менше будинок споживає тим більші доходи від продажу. Крім того основним календарним періодом в році коли сонячна станція приносить 90 % всього прибутку є період з березня по жовтень,  а тому всім нашим клієнтам радимо якнайшвидше запускати сонячні інвестиційні проекти.

Якщо Ви перебуваєте на етапі визначення потужності сонячної станції, підбору обладнання, або  просто для себе хочете зрозуміти  принцип фінансового механізму Зеленого тарифу рекомендуємо Вам напряму контактувати за вказаними номерами телефону:

 067-258-43-30 Анатолій

067-363-02-77 Віталій

Меню