Електрозахист для сонячної електростанції у подарунок від компанії Solarsystem

Електрозахист для сонячної електростанції у подарунок від компанії Solarsystem

Електрозахист для сонячної електростанції, як страховка з повним «КАСКО»

Кожна сонячна електростанція, незалежно від типу (автономна, мережева чи гібридна), піддається ризикам аварії, джерелом якої можуть різноманітні фактори:

  • несприятливі атмосферні явища сильний вітер, блискавка, ожеледь;
  • людський фактор пов’язаний з помилками монтажу або навмисним вандалізмом;
  • обставинами пов’язаними з аварійними режимами роботи загальної енергомережі.

Враховуючи високу вартість обладнання, що встановлюється при монтажі сонячних електростанцій, а також підвищені вимоги до надійності роботи фотоелектричних систем протягом тривалого терміну необхідно забезпечити їй необхідний електротехнічний захист. На практиці, для виконання таких завдань на об’єкті будівництва встановлюються спеціалізовані щити електротехнічного захисту постійного та змінного струму. Іншими словами – це фізична страховка, що вбереже найцінніше обладнання (сонячні панелі та інвертор) від непередбачуваних обставин.

  1. Захист по стороні постійного струму DC (сонячні панелі)

З метою забезпечення повноцінного захисту сонячної електростанції від перевантажень по струму, можливого перенапруги (наприклад, в неї вдарить блискавка) та інших подібних проблем проводиться установка спеціальних щитів DC. В середньому кожна секція сонячних батарей потребує встановлення обмежувача перенапруги, вимикача навантаження, і двох запобіжників на плюс і мінус.

  1. Захист по стороні змінного струму АС (інвертор)

Всі інвертори обладнані власним захистом, якої є запобіжники. Однак для того, щоб заміна пошкоджених елементів стала набагато зручніше, з боку мережі для сонячної електростанції рекомендується встановити окрему систему захисту. У такий захист входить пристрій захисного відключення, автоматичний вимикач та блискавкозахист.

Принципово важливо зрозуміти, що для належної та гарантованої роботи вищезгаданого обладнання слід використовувати належні комплектуючі перевірених світових брендів, що спеціалізуються на виробництві обладнання в сфері сонячної енергетики.

Аспект на який варто звернути уваги – для кожної сонячної електростанції в залежності від типу, потужності, комплектації підбирається свій комплект електротехнічного захисту, який прораховується інженерами нашої компанії при підготовці проекту.

Сонячна електрична станція підключена до зовнішньої електромережі піддається загрозам в декількох областях:

  • в установці постійного струму між фотоелектричними модулями і інвертером (наприклад, виникнення струмів короткого замикання, перепад струму внаслідок затінення фотопанелі)
  • в монтажі змінного струму в місці підключення до інвертора і загальної мережі (наприклад, через зростання напруги в місці приєднання інвертора, коливань напруги в мережі)
  • у низьковольтній мережі до якої підключені, наприклад, датчики, контролери.

До системи захисту сонячних батарей входять:

  • запобіжники І-го і ІІ-го рівня, автоматичні вимикачі струму;
  • обмежувачі перенапруги (розрядники);
  • монтаж заземлення, зрівнювання потенціалів;
  • блискавкозахист (громовідведення).

В фотоелектричних системах існують також інші засоби захисту, що входять до складу самих елементів, наприклад, пропускні діоди.

З метою забезпечення повноцінного захисту сонячної електростанції від перевантажень по струму, можливого перенапруги (наприклад, в неї вдарить блискавка) та інших подібних проблем проводиться установка спеціальних щитів DC. В середньому кожна секція сонячних батарей потребує встановлення обмежувача перенапруги, вимикача навантаження, і двох запобіжників на плюс і мінус.

Всі інвертори обладнані власним захистом, якої є запобіжники. Однак для того, щоб заміна пошкоджених елементів стала набагато зручніше, з боку мережі для сонячної електростанції рекомендується встановити окрему систему захисту. У такий захист входить пристрій захисного відключення і автоматичні вимикачі. Ці пристрої убезпечать інвертор від струмів, і захистять обладнання.

Інформація яка стосується кожного потенційного покупця, який планує збудувати сонячну електростанцію цієї осені – з 1 вересня 2019 року, в разі замовлення комплекту обладнання для будівництва сонячної електростанції під Зелений тариф на 30 кВт, щит захисту змінного струму (на комплектуючих Schneider Electric (Німеччина) та Eti (Словенія)) вартістю 150 доларів для покупця буде входити комплект поставки, як подарунок за ціною 0,01 грн. Пропозиція буде діяти до 14 жовтня 2019 року.

Меню